Elköszön a gondnok - tancsicsmuvelodesihaz.hu

Posztgondnok

Tartalom

  Ajánlom Utoljára láthatja a közönség Harold Pinter darabját április én a Szkénében.

  posztgondnok

  A Nézőművészeti Kft. Bátyja felújításra és eladásra szánt házában berendezett szobájában nagy terveket sző: az ablak előtt ácsorogva minden nap elképzeli, ahogy majd elkészül a tető kátrányozásával, és a hátsó kertben felépít egy kis sufnit.

  A sufnihoz gyűjtögetett, guberált deszkák ellepik a szobát, sok más, használhatatlan, de Aston számára létfontosságú kacattal posztgondnok. Ebbe a sajátos miliőbe fogadja posztgondnok a gyerekkori elektrosokk óta terhelt, de a naivitásig jólelkű Aston a hajléktalan Davies-t Posztgondnok Zoltán. A szorult helyzetében kiszolgáltatott, végtelenül lusta és elkeseredettségében pofátlanná váló Davies nemcsak jó szót, lakrészt és némi aprót kap Astontól, hanem egy gáláns ajánlatot is: szegődjön gondnoknak a házba.

  posztgondnok

  Ám az állásajánlat komoly bonyodalmakat okoz. Ráadásul a labilis idegzetű tulajdonos báty, Mick Katona László is megérkezik. Se új tető, se sufni, se gondnok.

  posztgondnok

  Csak az esik rendületlenül, a plafonra eszkábált vödörbe pedig csöpög be az esővíz. Kopog kíméletlenül. Nézőművészeti Kft.

  Keresztes Imre közleményében azt írta: az posztgondnok gondnokoltak hatósági ügyeinek intézése során kormányzati szolgálati jogviszonyban álló gyámügyi szakügyintézők — hivatásos gondnokokkal és idősotthonok vezetőivel, valamint más magánszemélyekkel együttműködve — korrupciós kapcsolatot alakítottak ki a gondnokoltak vagyonának áron aluli megszerzése érdekében. A hivatásos gondnokok több esetben posztgondnok idősek rájuk bízott vagyonának egy részét saját céljaikra fordították, amit a kormányhivatali alkalmazottak határozatban jóváhagytak. Egyes idős embereket pedig azért helyeztek el éppen egy adott otthonban, hogy az ezért fizetendő — esetenként irreálisan magas összegből — az intézményvezetőtől pénzt kapjon vissza az eljáró gondnok és a kormányhivatalnokok. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség — társszervek bevonásával -március elején és e hét keddjén több helyszínen házkutatást hajtott végre. Házkutatás volt egyebek mellett a hivatalos személyek szolgálati helyén, valamint a terheltek lakó- és tartózkodási helyén.

  Eddig tizenöt bemutatón vannak túl, amelyek közül tizenkettő jelenleg is repertoáron van. A társulat rendszeresen fellép az ország különböző fesztiváljain és színházaiban, osztálytermi előadásaikkal pedig rendszeres vendégei nem csak a budapesti, de vidéki iskoláknak is.

  Minger Hajnal Gondnok Marosvásárhelyen született ben. Egy rövid Bukaresti megszakítással ott is élt ig. Amerikába, Detroit mellé műszaki tervezői képesítéssel érkezett és a Ford vállalatnál több mint húsz éven át foglalkozott motortervezéssel.