Veszélyes a magzatra?

Papillomavírus és terhes

Sajnos a vírus többszöri kezelésre sem reagált és már két kisebb mûtéten estem át mivel a méhszájamon gyulladásos elváltozást figyeltek meg 4 éve volt egy egészségügyi küretem és 1 hónappal ezelõtt egy elváltozott gyulladásos szövetdarabot távolítottak el, melyrõl azt mondták, rákmegelõzõ állapot volt.

papillomavírus és terhes

A párommal csak kb. Kérdésem, javasolná-e egy ilyen esetben a minél hamarabbi gyermekvállalást a fenti problémára hivatkozva, vagy csak rák genetikai mutációi nem érdemes megváltoztatni a terveinket.

Válasz: Nagyon nehezet kérdezett, és a válasz nem is igazán szakmai lesz.

papillomavírus és terhes

A Papillomavírus és terhes fertõzésrõl azt kell tudni, hogy, mivel vírus okozza, semmiféle kezelést nem ismerünk gyógyítására. Az esetek szerencsésebb részében a szervezet védekezõ rendszere képes legyõzni a vírusfertõzést.

papillomavírus és terhes

A magas kockázatú HPV fertõzések viszont nem mindig oldódnak meg ilyen egyszerûen. Sajnos azt kell mondanom, hogy bármikor jelentkezhet ismételten kóros citológiai lelet, bár az is elõfordulhat, hogy soha többet nem lesz ilyen problémája. Ha viszont ismételten mûtétre kerül a sor, utána a teherbe esés esélye valóban kisebb lesz, illetve van még a legrosszabb eset is, ha ne adj isten a méhet el kell távolítani.

Dr. Gőcze Péter - A Humán Papillomavírus fertőzés és a daganatok II.

Ezek közül a lehetõségek közül sajnos senki nem fogja tudni megjósolni, hogy melyik következik be. Ezek ismeretében kell dönteniük a gyermekvállalásról, de ezt a döntést csak Önök hozhatják meg.

papillomavírus és terhes

Azt is hozzáteszem persze, hogy jobb lenne látni a pontos szövettani leletet, illetve esetleg a méhszájon észlelhetõ eltérést is.